Avainteatteri

AVAIN-UUSI-KUVA.jpeg

AVAINTEATTERI (toiminta tauolla koronatilanteen vuoksi)

”Vierivä kivi ei sammaloidu”

Avainteatteri on Suomen vanhimpia vammaisteattereita. Toimintansa se on aloittanut yli 30 vuotta sitten. Toiminnan yhtenä tavoitteena on teatteritoiminnan kautta lisätä tietämystä MS-taudista ja harvinaisista neurologisista sairauksista, vammaisuudesta sekä niiden vaikutuksesta arkielämään.
Avainteatteri merkitsee tekijöilleen mukavaa yhdessäoloa. Toiminta on aktivoivaa – vaikka monella harrastajalla on liikuntarajallisuuksia, joka keskiviikkoiset tapaamiset aktivoivat poistumaan kotoa ja tulemaan teatterin harjoitustiloihin. Avainteatterin näyttelijät ja muut tekijät saavat iloa toisistaan, ja esityksillä toivovat ilahduttavansa myös muita. Teatterin ohjaajana toimii Minna Tuomarmäki.
Teatterilla on tarkoitus olla hauskaa ja puuhastelemme monipuolisesti teatterin parissa. Haluamme, että mukaantulokynnys on matala, ja harjoituksissakin pysytään omien rajojen sisällä, eikä toisin kuin monissa muissa teattereissa, poistuta kovinkaan kauas oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Toiminnan taso ja toiminta tapahtuu omien rajojen mukaan. Täällä myös kognitiiviset taidot harjaantuvat. Tekemisen tulee olla turvallista ja rentouttavaa, mutta myös tekeminen antaa aivoille haasteita ja muistille treeniä.
Teemme teatteria huumorilla – mutta tositarkoituksella. Avainteatterilla on kiinteät harjoitustilat, mutta kierrämme mm. palvelutaloja viemässä esityksiä heille, jotka eivät pääse liikkumaan paikasta A paikkaan B.
Kuten viinit ja juustot, meidänkin harrastelijat paranevat vanhetessaan.
Ikä ei siis ole kynnys tulla mukaan!

Yhteyshenkilöt:
Marja Paavola
Puh. 040 7345 308
Eija Ruokonen
Sähköposti: ruokoneneija(at)gmail.com
Puh. 041 5396 670