Avainteatteri

Sivu päivitetty 1.6.2023

AVAINTEATTERI 

”Vierivä kivi ei sammaloidu”

Avainteatteri on Suomen vanhimpia vammaisteattereita. Se on perustettu syksyllä 1980 YK:n Vammaisten vuoden tarpeisiin. Toiminnan yhtenä tavoitteena on teatteritoiminnan kautta lisätä tietämystä MS-taudista ja harvinaisista neurologisista sairauksista, vammaisuudesta sekä niiden vaikutuksesta arkielämään.

Avainteatteri merkitsee tekijöilleen mukavaa yhdessäoloa. Vaikka osalla harrastajista on liikuntarajoitteita, aktivoivat viikoittaiset tapaamiset lähtemään liikkeelle ja tulemaan teatterin harjoituksiin. Avainteatterin näyttelijät saavat iloa toisistaan, ja esityksillä toivovat ilahduttavansa myös muita. Toiminnasta löytyy jokaiselle jotakin roolia tai tehtävää oman kiinnostuksen mukaan. Tekeminen on turvallista ja rentouttavaa ja se antaa aivoille haasteita ja muistille treeniä.

Avainteatterilla on harjoitustilat, rooliasut ja rekvisiittaa yhdistyksen tiloissa. Käymme esiintymässä esim. palvelutaloissa ja muiden yhdistysten tapahtumissa ja meidät voi myös tilata omaan tapahtumaan esiintymään.

Harjoitukset ovat normaalisti keskiviikkoisin yhdistyksen tiloissa klo 12 – 14.30. Välissä on pieni kahvitauko.

Kesätauko 1.6.-29.8.2023

Yhteyshenkilö: Eija Ruokonen, 041 5396 670