Neuroneuvonta ja Neuropiste

Vastauksia sosiaaliturvaan, tukitoimiin ja hakemuksiin liittyviin kysymyksiin saa Neuroliiton valtakunnallisesta Neuroneuvonnasta puhelimitse tai sähköpostilla. Neuroneuvontaan tulleita sosiaaliturvaa, terveyspalveluja tai tukitoimia koskevia kysymyksiä ja vastauksia niihin on koottu myös tänne.

Kysymyksiin vastaavat Neuroliiton sosionomit, jotka tarpeen mukaan hyödyntävät myös liiton muiden ammattilaisten asiantuntemusta. Neuroneuvonnasta voivat kysyä apua MS-tautia ja harvinaista neurologista sairautta sairastavien ja heidän läheistensä lisäksi myös Parkinsonin tautia ja liikehäiriösairauksia sairastavat ja heidän läheisensä Suomen Parkinson-liiton sopimuksen mukaisesti. Tarvittaessa Neuroneuvonta sopii myös täydentävänä palveluna kotikäyntejä pääkaupunkiseudulle ja vastaanottoaikoja Helsinkiin. Palvelu on maksuton.

Neuroneuvonnan kanssa samoissa tiloissa toimii myös Neuropiste. Neuropisteiden asiantuntijat ovat erikoistuneet neurologisten vaivojen ja sairauksien kuntouttamiseen. Neuropisteissä yhdistyvät valtakunnallisten potilasjärjestöjen sekä yhden suurimman kuntoutusalan kotimaisen toimijan tieto neurologisista oireista ja sairauksista, vuosikymmenten kokemus kuntoutuspalvelujen tuottamisesta sekä kokeneen henkilökunnan erikoistunut osaaminen.

Neuropisteiden taustalla on NeuroliitonParkinsonliiton ja KK-Verve Oy:n yhteistyö, jonka tarkoituksena on tuottaa avomuotoisia terveydenhuollon palveluita, suurimmaksi osaksi kuntoutuspalveluita. Neuropiste Turku aloittaa Turun keskustassa keväällä 2019.

Neuropisteen nettisivuille pääset tästä.

 

Neuroneuvonta
ma–pe klo 9–12
Puh. 040 528 7888
info@neuroneuvonta.fi.

Puhelun hinta on normaali matkapuhelin- ja paikallisverkkomaksu (mpm/ppm).

Sairauden hoitoa koskevissa kysymyksissä tulee kääntyä terveydenhuollon ammattilaisten puoleen.