Neuroneuvonta ja Neuropiste

Neuroneuvonta

https://neuroliitto.fi/tieto-tuki/neuvonta/neuroneuvonta/

Neuroneuvonnan työntekijät | Timo Klaavu p. 040 542 5200 ja Hanna Pakarinen p. 040 500 1657  | info@neuroneuvonta.fi 

Neuroneuvonta vastaa myös chatissa, jonka löydät Neuroliiton nettisivuilta, kun päivystävä neuvoja on vapaana.

Puhelun hinta on normaali matkapuhelin- ja paikallisverkkomaksu (mpm/ppm).

Vastauksia sosiaaliturvaan, tukitoimiin ja hakemuksiin liittyviin kysymyksiin saa Neuroliiton valtakunnallisesta Neuroneuvonnasta puhelimitse tai sähköpostilla. Neuroneuvontaan tulleita sosiaaliturvaa, terveyspalveluja tai tukitoimia koskevia kysymyksiä ja vastauksia niihin on koottu myös tänne.

Kysymyksiin vastaavat Neuroliiton sosionomit, jotka tarpeen mukaan hyödyntävät myös liiton muiden ammattilaisten asiantuntemusta. Neuroneuvonnasta voivat kysyä apua MS-tautia ja harvinaista neurologista sairautta sairastavien ja heidän läheistensä lisäksi myös Parkinsonin tautia ja liikehäiriösairauksia sairastavat ja heidän läheisensä Suomen Parkinson-liiton sopimuksen mukaisesti. Tarvittaessa Neuroneuvonta sopii myös täydentävänä palveluna kotikäyntejä pääkaupunkiseudulle ja vastaanottoaikoja Helsinkiin. Palvelu on maksuton.

Neuropiste toimii kuntoutuspalvelujen tuottajana Turussa Yhteisötalo Lounatuulessa, Läntinen Pitkäkatu 33. Neuropisteiden asiantuntijat ovat erikoistuneet neurologisten ongelmien ja sairauksien kuntouttamiseen. Neuropisteissä yhdistyvät valtakunnallisten potilasjärjestöjen sekä yhden suurimman kuntoutusalan kotimaisen toimijan tieto neurologisista oireista ja sairauksista, vuosikymmenten kokemus kuntoutuspalvelujen tuottamisesta sekä kokeneen henkilökunnan erikoistunut osaaminen.

Neuropisteiden taustalla on NeuroliitonParkinsonliiton ja KK-Verve Oy:n yhteistyö, jonka tarkoituksena on tuottaa avomuotoisia terveydenhuollon palveluita, suurimmaksi osaksi kuntoutuspalveluita.

Neuropisteen nettisivuille pääset tästä.

Sairauden hoitoa koskevissa kysymyksissä tulee kääntyä terveydenhuollon ammattilaisten puoleen.