MS-neuvola

Turun MS-neuvolan toiminnan tarkoitus on huolehtia MS- tautia ja harvinaisia neurologisia sairauksia sairastavien kokonaisvaltaisesta ja yksilöllisestä kuntoutuksen suunnittelusta. MS-neuvolassa ei hoideta akuutteja sairastapauksia eikä pahenemisvaiheita vaan peruslähtökohta on kuntoutussuunnitelman tekeminen itsenäisen ja omatoimisen arkipäivän, työelämän ja vapaa-ajan tukemiseksi.

MS-neuvolan vastaanotolla asiakkaan tarpeisiin perehdytään huolella. Moniammatillinen työryhmä (neurologian erikoislääkäri, fysioterapeutti, kuntoutusohjaaja ja sosionomi) paneutuu yhdessä asiakkaan kanssa hänen elämäntilanteeseensa. Katso linkki: Asiantuntijat vastaanotolla

Vastaanotolla tarkastellaan arkipäivän ongelmatilanteita ja niihin ratkaisumallien löytämistä kuntoutuksen avulla. Käynnillä arvioidaan toimintakykyä, keskustellaan, kuunnellaan, annetaan tietoa ja suunnitellaan tulevaa.

Kokonaistilannearvion pohjalta voidaan laatia kuntoutussuunnitelma ja siihen tarvittavia lausuntoja, apuvälinesuosituksia yms. Asiakas saa apua erilaisten lomakkeiden täyttämisessä esim. Kelan kuntoutushakemus. Asiakkaan läheinen voi osallistua vastaanotolle.

Jos kotikuntasi on muu kuin Turku, kysy hoitavalta taholtasi mahdollisuutta saada maksusitoumus vastaanottokäynnille MS-neuvolaan.

Asiakkaan toimistomaksu vastaanottokäynnistä on 30 euroa, joka laskutetaan jälkikäteen.

Vastaanotto on Lounais-Suomen neuroyhdistyksen tiloissa, Itäinen Pitkäkatu 68, 20810 Turku

Ajanvaraukset MS-neuvolaan:

Minna Härmä, 0400 174 402, minna.harma(at)neurolo.fi

Tietoa MS-diagnoosin äskettäin saaneiden Ensitietopäivistä

MS-neuvolan henkilörekisteriseloste

MS-NEUVOLAN HISTORIAA:

Vuonna 1973 yhdistyksen silloinen puheenjohtaja Martin Panelius esitti ajatuksen oman MS-klinikan perustamisesta Helsingin esimerkin mukaisesti. Klinikka-nimen sijaan päädyttiin neuvola-nimeen. 12.12.1973 johtokunta vahvisti neuvolan pääperiaatteet. Henkilökunnan muodostaisivat neurologi, sairaanhoitaja ja sosiaalihoitaja. MS-neuvola avasi ovensa 12.2.1974 Turunmaan sairaalan tiloissa.