NEUROLIITON AVOKUNTOTUS AKSONIN TEEMALLISET KURSSIT TURUSSA 2018

Tiedotus Turun alueella järjestettävistä teemakursseista. Osa kursseista alkaa keväällä ja osa on syksyllä. Kurssit ovat tarkoitettu MS-tautia ja harvinaisia neurologisia sairauksia sairastaville sekä läheisille, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen. Lisätietoja kursseista voi kysyä minulta.
 
TEEMALLISET KURSSIT TURUSSA 2018
 
Aktiivisena arjessa
Aktiivisena arjessa -kurssi on tarkoitettu sinulle MS-tautia tai muuta harvinaista neurologista sairautta sairastavalle, joka olet kokenut toimintakykysi laskeneen huomattavasti ja koet tarvitsevasi läheisten apua enenevässä määrin. Toimintakyvyn heikkeneminen (sairaudesta johtuvat oireet, liikkuminen, arjen askareet, pukeutumiset, peseytymiset) vaikeuttaa myös osallistumista kodin ulkopuolisiin tapahtumiin. Myös arjen apuna oleva läheinen – puoliso, aikuinen lapsi, ystävä, naapuri – on tervetullut kurssille.
 
Kurssilla on tarkoitus haastatteluin selvittää sinun ja läheisesi selviytymistä kotona ja kodin ulkopuolella. Selvityksen perusteella laaditaan yhteinen tavoite, joka tähtää mielekkäämpään ja aktiivisempaan arkeen. Tavoitteiden perusteella suunnitellaan paikkakunnan toimintaympäristöön ja paikkakunnan eri verkostoihin tutustumista. Käynneillä on tarkoitus rohkaista ja löytää vaihtoehtoisia keinoja itsenäisempään osallistumiseen omassa kodissa ja kodin ulkopuolella.
 
Kurssiohjaajina toimivat fysioterapeutti ja toimintaterapeutti.
 
Kurssi on osallistujille maksuton.
 
Kurssipaikka: Lounatuulet yhteisötalosta (Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku) ryhmätila Saarni. LounaTuulet sijaitsevat rautatieasemalta noin 400 m päässä.
 
Kurssipäivät:
KE 16.5.2018 klo 13-17
 
KE 13.6. 2018 klo 13-17
 
KE 15.8.2018 klo 13-17
 
KE 12.9.2018 klo 13-17
 
KE 10.10.2018 klo 13-17
 
KE 7.11.2018 klo 13-17
 
KE 5.12.2018 klo 13-17
 
KE 9.1.2019 klo 13-17
 
Kurssin hakupäivä päättyy 13.4.2018.
 
Avomuotoinen parikurssi
Parikurssin tavoitteena on keskustella ja pohtia sairauden vaikutuksista parisuhteeseen, vahvistaa parisuhdetta, kehittää kommunikaatiotaitoja puolisoiden välillä ja löytää uusia keinoja selvitä sairauden kanssa. Kurssi on tarkoitettu pariskunnille, joista toinen sairastaa MS-tautia, muuta harvinaista neurologista sairautta tai liikehäiriösairautta. Yhdessä toimiminen on oleellinen osa parikurssia. Työskentelymenetelminä käytetään ohjattuja ryhmä- ja parikeskusteluja sekä toiminnallisia ryhmätyömenetelmiä.
 
Kurssi on osallistujille maksuton. Kurssi järjestetään avomuotoisena, mikä tarkoittaa, että kurssiin ei sisälly majoituksia.
 
Ajankohta ja kurssipaikka: ma–ke 4.6.–6.6.2018, Turku, Lounais-Suomen neuroyhdistyksen tilat (Itäinen Pitkäkatu 68). Hakuaika päättyy 4.5.2018
 
MED STARK VILJA OCH FÄRDIGHET
Vastaava kurssi ruotsinkielisenä kurssina.
 
Ajankohta ja kurssipaikka: pe-su 7.-9.9.2018, Turku, Lounais-Suomen neuroyhdistyksen tilat (Itäinen Pitkäkatu 68). Hakuaika päättyy 7.8.2018
 
PITKÄÄ IKÄÄ – HYVIÄ VUOSIA
Mistä haaveilet? Mitä haluat tehdä tässä ja nyt? Kurssilla keskustellaan arjen tuomista iloista ja haasteista ja liikuntaan yhdessä. Kurssi on tarkoitettu 65 vuotta täyttäneille ja kurssille voi hakea yhdessä läheisen kanssa.
 
Kurssilla on omavastuu 12€/hlö/vrk
 
Ajankohta ja kurssipaikka: Maskun neurologinen kuntoutuskeskus. ma–pe 17.12.–21.12.2018 (Huom! muuttunut kurssiaika). Hakuaika päättyy 8.11.2018.
 
Tiesithän, että Aksonissa on meneillään hanke työkyvyn tukemiseksi. Neuroneuvonnan työhönvalmennus tarjoaa tukea tilanteissa, joissa erityisesti kognitiiviset haasteet vaikeuttavat työskentelyä. Työkykykoordinaattorit ovat apuna tarvittavien muutosten teossa työpaikalla, esimerkiksi koskien työaikaa, työtehtävien organisointia tai omia työtapoja.
 
Valmennus toteutetaan henkilökohtaisten tapaamisten kautta, yksilölliset tilanteet ja työtehtävät huomioiden. Tarvittaessa työkykykoordinaattorit tekevät yhteistyötä työnantajan ja työterveyden kanssa sekä tarvittaessa tehdään neuropsykologinen tutkimus. Hankkeeseen osallistuminen on maksutonta. Mikäli koet tarvetta työkyvyn selvittelyyn, niin ota yhteyttä Pia Saarenpäähän p.040 518 8141 tai Pasi Virtaseen p. 040 518 8728. Heidän s-postiosoitteensa on etunimi.sukunimi@neuroneuvonta.fi
 
Lisätiedot kursseista:
Arja Toivomäki
avokuntoutuspäällikkö
+358 40 180 7338
arja.toivomaki@neuroliitto.fi 
Neuroliitto ry, Avokuntoutus Aksoni,
Vaihemäentie 10,
21250 Masku
 
Heidi / Neuroyhdistys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *