Oletko kuullut Toivo-vertaistukisovelluksesta?

Toivo-vertaistukisovellus on palvelu, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille, vammautuneille ja heidän läheisilleen. Sovellus on kehitetty kumppanuustoimintana yhdessä OLKA-toiminnan, HUSin (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) ja HyTe ry:n (ent. EJY ry) välillä.

Toivo-sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää anonyymisti. Sovelluksen vertaistuki ei liity yksittäiseen sairauteen tai vammaan, vaan tukea voi hakea erilaisilla taustoilla. Toivo-sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen.

Sovelluksessa on tietoa vertaistukea tarjoavista järjestöistä ja niiden tapahtumista, joten sovelluksen käyttäjän ei etukäteen tarvitse tietää, mistä järjestöstä vertaistukea voisi saada. Toivo-sovellus tarjoaa järjestöille uudenlaisen toimintaympäristön. Tarkoitus ei kuitenkaan ole korvata kasvokkain tapahtuvaa toimintaa, vaan sovellus täydentää olemassa olevia vertaistuen muotoja.

Lähde: https://olkatoiminta.fi/toivo/tietoa-toivo-vertaistukisovelluksesta/

Myös Neuroliitto on mukana sovelluksessa!

Vertaistukijat ovat sovelluksessa sinua varten. Yhteydenotto on vaivatonta ja pelkkä “Hei” riittää keskustelun avaukseksi. Voit etsiä itsellesi sopivan vertaistukijan sovelluksen hakuvalikosta. Heitä löytyy avuksi moneen eri diagnoosiin ja elämäntilanteeseen. Jos olet itse kiinnostunut toimimaan vertaistukijana Toivo sovelluksessa voit hakea mukaan OKLA-toiminnan järjestämään vertaistukivalmennukseen. 

Löydät Toivo-vertaistukisovelluksen Google Playsta ja App Storesta. Sovellusta voi käyttää myös nettiselaimella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *